#HowlandAve Powder Room Reno

When our clients first approached us to renovate their Powder Room, it was quite obvious that their existing space was in dire need of a makeover. The space was tired-looking, lacked personality & the layout did not work for a young family. Enter Rebecca Hay Designs to the rescue! 

 BEFORE: The existing vanity was simply too large and the placement made for an awkward layout with limited storage. The wallpaper, lighting & flooring were dated and needed a modern refresh. 

 BEFORE: The existing vanity was simply too large and the placement made for an awkward layout with limited storage. The wallpaper, lighting & flooring were dated and needed a modern refresh. 

PLANNING: Once a plan is set in place, we create a mood board with all sourced items so the client can understand our overall design vision. This is helpful for those who cannot always visualize the space prior to demo! 

PLANNING: Once a plan is set in place, we create a mood board with all sourced items so the client can understand our overall design vision. This is helpful for those who cannot always visualize the space prior to demo! 

PROGRESS: By simply re-jigging the plumbing & adding simple white wainscoting, the space already seemed bigger & brighter. The bold floral wallpaper gave this Powder Room just the right amount of punch it needed. 

PROGRESS: By simply re-jigging the plumbing & adding simple white wainscoting, the space already seemed bigger & brighter. The bold floral wallpaper gave this Powder Room just the right amount of punch it needed. 

CUSTOM: This custom vanity made by Scott McKinnon Custom Carpentry was yet another element that completed the space. It's simple door style & slight rustic aesthetic provided warmth & texture.  

CUSTOM: This custom vanity made by Scott McKinnon Custom Carpentry was yet another element that completed the space. It's simple door style & slight rustic aesthetic provided warmth & texture.

 

AFTER: The final reveal! The Powder Room is now a brilliant space which functions more efficiently for this growing family. The herringbone slate floors add interest, while the wallpaper provided some much-needed personality. 

AFTER: The final reveal! The Powder Room is now a brilliant space which functions more efficiently for this growing family. The herringbone slate floors add interest, while the wallpaper provided some much-needed personality. 

Tell us, what was your favourite element in this space? Were you surprised by the transformation? Comment below & let us know your thoughts! 

Rebecca Hay